အင္ဒိုနီးရွားစတုိင္ အုန္းနုိ႔ေကာက္ညွင္းေပါင္း
ဒီ အင္ဒိုနီးရွားစတုိင္ အုန္းနုိ႔ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလးက အရသာ စိမ္႔ျပီ အလြန္ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ မနက္စာနွင္႔ အစာေျပစာ အျဖစ္ စားသံုးနိုင္ပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းကို ေပါင္းအုိးနဲ႔ ေပါင္းထားတာမုိ႔ ထမင္းအုိးနဲ႔ ခ်က္တာထက္ ပိုျပီ နူးအိျပီ စားလို႔လည္း ပိုေကာင္းပါတယ္။ အုန္းနုိ႔ပါ၀င္ေသာ္လည္း မအီေနပဲ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ အရသာေလးကို ရရွိမွာပါ။ ခ်က္နည္းေလးကို ၾကည္႔ၾကည္႔ရေအာင္….
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္ – ၃၀၀ ဂရမ္ (ေရထဲမွာ ၃နာရီၾကာ စိမ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၃နာရီထက္ အခ်ိန္ပို၍ မစိမ္ပါနွင္႔…
၂။ Pandan flavor color – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာပါ)
၃။ အုန္းနုိ႔နွစ္ဗူး (Coconut Cream) – ၁၀၀ဂရမ္
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ခြက္ ၂လံုးစာ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၃နာရီၾကာ ေရစိမ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္မ်ားကို ေရအနည္းငယ္ခ်န္ျပီ က်န္ေရမ်ားကို သြန္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ Pandan flavor color ကို ေကာက္ညွင္းဆန္ထဲ႔ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ေကာက္ညွင္းဆန္မ်ား အစိမ္းေရာင္ေလးမ်ား ျဖစ္သြားပါလိမ္႔မည္။ ျပီလွ်င္ ေပါင္းအုိးထဲသို႔ မထည္႔မွီ အရသာအတြက္ (အုန္းနုိ႔နွစ္၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေကာက္ညွင္းဆန္မ်ားကို စတီခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔၍ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၅။ ေကာက္ညွင္းဆန္အိလာလွ်င္ ေပါင္းအုိးမွ ခ်ျပီ ငေပ်ာရြက္မ်ားျဖင္႔ ၾတိဂံပံုသဏန္ေလးမ်ား ထုပ္ေပးပါ။
၆။ ၾတိဂံပုံသဏန္ထုပ္ထားေသာ အုန္းနုိ႔ေကာက္ညွင္းထုပ္ေလးမ်ားကုိ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေပါင္းေပးပါ။
ရ။ ေနာက္ဆံုး ေပါင္းအုိးထဲမွ ျပန္ထုတ္ျပီ အေပၚမွ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ေလးမ်ား ျဖဴးကာ အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
yummy yummy pig yay…sorry bae kha tin pay loe ma ya loe heee
haa ya par tel!!! it is really good!
ေကာက္ညွင္းကို အုန္းႏို႔နဲ႔၊ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ တြဲမစားဖူးဘူး.. စိတ္၀င္စားသြားျပီ.. ေက်းဇူး မမ၀တ္ရည္..
Sunny yay, pls try it… It is not difficult to cook! 😀
အိႏၵိယမွာေကာင္းညွင္းဆန္ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ ရွိလား မသိဘူး ။သိရင္လွမ္းညႊန္က်ပါအံုးဗ်ာ …. ဒီလိုေလးစားခ်င္လို႔…ဟင္းအသစ္တင္တိုင္းလာၾကည့္မယ္ေနာ္ …ေက်းဇူးဗ်ာ.
ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု sticky rice, sweet rice, waxy rice, botan rice, biroin chal, mochi rice, and pearl rice လိုု ့ ေခၚပါတယ္။ ဆန္ေရာင္းတဲ့ ဆိုုင္ (သိုု ့) ကုုန္ေျခာက္ေရာင္းတဲ့ဆိုုင္ေတြမွာ ရွာၾကည့္ပါ၊ ရွာလိုု ့မေတြ ့ရင္ ေမးၾကည့္ပါ။
မိုးေရ ကူညီေျဖေပးလို႔ ေက်းဇဴးပါေနာ္…
အေရာင္ေလးကလည္း ကိုယ္႕အၾကိဳက္
အခ်ိဳဆိုေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ထက္ ႏို႕မႈန္႔ေလးနဲ႔ တို႔စားခ်င္တယ္
လုပ္စားဦးမယ္ ကြယ္ ဒန္တန္တန္
တခ်ဳိ႔က သၾကားရည္ေလးနဲ႔ တြဲစားတယ္ မေခ်ာ။ အဆင္ေျပရင္ လုပ္စားၾကည္႔ပါေနာ္… 😀
i like it very much…..
THanks, Plz try it!!
ေက်းဇူးဘဲေနာ္။ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။
လုပ္စားၾကည္႔ပါ.. တကယ္စားေကာင္းတယ္
Wonderful ! Thanks for the recipe 🙂
🙂
အမ
ေကာက္ညွင္းဆန္ ၃၀၀ ဂရမ္က နို႔ဆီဘူးဘယ္ေလာက္ရွိလဲ………….
i like ittt
It is good one.. Plz try it 🙂