၀က္သားတုတ္ထိုး
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကိုယ္ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ၀က္အစံု (၀က္အူမ၊ ၀က္နားရြက္၊ ၀က္အရြတ္၊ ၀က္ကလီစာ၊ ၀က္အသဲ၊ ၀က္အူ၊ ၀က္သား) – ၁ပိသာ
၂။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
၃။ ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း
၄။ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
၅။ ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၆။ နတ္နတ္ပြင္႔ – ၇ခု
၇။ သစ္ဂ်ပိုး – ၄ခု
၈။ ကလေ၀ရြက္ – ၆ခု
၉။ နတ္မတ္ (nutmeg) – ၂ခု (ျခစ္ထည႔္ေပးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္အစံု မ်ားကို အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ၀က္အစံုအားလံုးကို ( ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၇ဇြန္း)၊ သၾကား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္၊ နတ္မတ္ ) ထည္႔ေရာနုုယ္ေပးျပီး ၃နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ မခ်က္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွ နာရီ၀က္ခန္႔ ၾကိဳထုတ္ထားပါ။
၄။ ျပီးမွ ဒယ္အိုးၾကီးထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည႔္ နုယ္ထားေသာ ၀က္အစံုကို ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ဆီျပန္လွ်င္ ေရကို ၀က္အစံုျမုပ္သည္အထိထည္႔ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔တည္ထားေပးပါ။ ေရခန္းျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ၅ၾကိမ္ခန္႔ ေရထပ္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ။
၅။ ၀က္အစံုနူးအိလာျပီး ဆီျပန္လာျပီးဆိုလွ်င္ ေဆာ႔ရည္အနည္းငယ္ခ်န္၍ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ၀က္အစံုကို ပါးပါးလွီးျပီး တုတ္ထိုးျပီး ရလာေသာ ေဆာ႔ရည္နွင္႔လည္း တြဲဖက္စားနုိင္ပါသည္။
(သို႔)
၇။ ၀က္အစံုကို ပါးပါးလွီးျပီး ပန္းကန္ျပားၾကီးၾကီးေပၚတြင္ စီထည္႔လိုက္ပါ။ ျပီးမွ ၀က္အစံုမွ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
၈။ ကိုယ္အိမ္တြင္ အလြယ္တကူလုပ္စားနုိင္မည္႔ ၀က္သားတုတ္ထိုးရရွိပါသည္။ ၀က္သားတုတ္ထိုးကို ငရုတ္သီးေဆာ႔နွင္႔တြဲဖက္စားနုိင္ပါသည္။
ဟင္းအေၾကာင္း
-၀က္သားတုတ္ထုိးကို အားလံုးလိုလိုၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကိုယ္တုိင္လည္း အလြန္ၾကိဳက္နွစ္သက္ပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အမ်ားစုက အျပင္ကပဲ ၀ယ္စားေလ႔ရွိၾကတယ္။ အိမ္မွာလည္း ၀က္သားတုတ္ထိုး လုပ္စားနုိင္ရန္ ရည္ရြယ္ျပီးတင္ျဖစ္သြားတာပါ။
wow eat chin tal……ku 😦 miss the food….
ကိုယ္အိမ္မွာ ခ်က္စားလို႔ရေအာင္ ေရးေပးထားတာ….
၀က္သားဒုတ္ထိုးကို အရမ္းသေဘာက်တယ္ ညီမေရ အေဆာင္မွာလုပ္စားမယ္
စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ။။။ ဟီး…အဲဒါနဲ႕ ပ်က္ေနတာ ႏွစ္နဲ႕ခ်ီ ၿပီးၾကာေနၿပီး … ခုေတာ႕ လာသြားရည္က်သြားပါတယ္။ း)
လုပ္စားၾကည္႔ပါလား လြယ္ပါတယ္.. ပါ၀င္တခ်ဳိ႔ပစၥည္းေတြ အိႏၵိယဆုိင္ေတြမွာ ေရာင္းပါတယ္။
wow. wat tar dot thoo ta char mah ma sar buu puu
look yummy!
၀တ္ရည္ ေက်းဇူး … ဒီနည္းသိခ်င္ေနတာ ၾကာဘီ။
ရွလႊတ္ .. ၾကိဳၿပီးေတာင္ သြားရည္ယိုလာဘီ။
ေရးထားတာ ရွငး္ရွင္းေလးနဲ႔ မွတ္မိလြယ္တယ္။
Cheers!
ကိုေဇယ်ာ ၀က္သားတုတ္ထုိးခ်က္နည္းက လြယ္ပါတယ္.. ၀တ္ရည္လည္း မသိခင္တုန္းက ခက္တယ္ ထင္ေနတာ။ Christmas ၀က္သားတုတ္ထိုး အဲနည္းတိုင္း လုပ္စားေသးတယ္၊ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္….
ဒီေန႔ ခ်က္စားလိုက္တယ္ဗ်ိဳ႕ …
ပါ၀င္ပစၥည္းနဲနဲမစံုတာရယ္ .. အဆင့္တစ္ခ်ိဳ႕ ေက်ာ္သြားတာရယ္ ရွိေပမယ့္၊ အေတာ္ နီးစပ္တဲ့အရသာရတယ္။ ေနာက္က် သူငယ္ခ်င္းေတြကို လုပ္္ေကြ်းရဦးမယ္
Thanks again!
ကိုေဇယ်ာခုလို ခ်က္လို႔ ေက်းဇူးပဲေနာ္….. 🙂
ဒီနည္းနဲ ့ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္
ညီမေရ ~ နတ္မတ္ (nutmeg) က ဘယ္လိုဟာလဲဟင္?
တုတ္ထိုးနဲ ့ စားတဲ့ အခ်ဥ္ေရာ ဘယ္လိုေဖ်ာ္ရင္ ေကာင္းလဲဟင္?
မခို္င္ေရ ၀က္သားတုတ္ထုိး စမ္းလုပ္ၾကည္႔ျပီးရင္ ျပန္ေျပာျပပါအုန္းေနာ္…
နတ္မတ္ကို ဘယ္လို ရွင္းျပရမလဲ ဆိုေတာ႔ နတ္မတ္က ေခ်ာကလက္ စားရင္ပါတဲ႔ ေျမပဲ အၾကီးလိုပံုစံမ်ဳိးပဲ.. သူကို ျခစ္တံနဲ႔ ျခစ္ထည္႔ရတာ၊ ဟင္းခတ္အေမြွးအၾကိဳင္ ေရာင္းတဲ႔ ကုန္စံုဆိုင္ေတြမွာ ၀ယ္လို႔ရတယ္ မခုိင္။
၀က္သားတုတ္ထုိး ေဆာ႔အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္နည္းကေတာ႔ ရုိးရုိး ေဆာ႔ကို ထန္းညက္အမဲနည္းနည္းထည္႔ က်ဳိၿပီး၊ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ျပီးလွ်င္ အရသာ အေပါ႔၊ အငံျမည္းလိုက္ရုံပဲ…
Thanks alot.
😉 Thanks you too
nutmeg က ဗမာလုိ ဇာလိပ္ဖုသီး လုိ.ေခၚတယ္စာလုံးရွာမေတြ.လို. ေရးတတ္သလုိ ေရးသြားတယ္ေနာ္
ေက်းဇူးပဲေနာ္ မျမတ္ေလးပန္း.. း)
nutmeg က ဗမာလုိ ဇာလိပ္ဖုိသီး လုိ.ေခၚတယ္စာလုံးရွာမေတြ.လို. ေရးတတ္သလုိ ေရးသြားတယ္ေနာ္
ဝက္သားတုတ္ထိုး ဝတ္ရည္နည္းနဲ. လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ..
ဒီတခါ ေတာ္ေတာ္ အဆင္ေျပတယ္လို ့ ထင္တာပဲ .. အရသာေရာ အေရာင္ေရာ ..
nutmeg က အမႈန္ ့လုပ္ၿပီးသားရတယ္ .. နတ္နတ္ပြင္႔ တခုပဲ မရလို ့ မထည့္လိုက္ရဘူး .. အိမ္ရွင္မလက္ရာမွာ ဓါတ္ပံုတင္လိုက္မယ္ေနာ္ ..
ေက်းဇူးေနာ္ ညီမေလး
တင္လိုက္ပါေနာ္ မခိုင္၊ ၀တ္ရည္လည္း ျမည္းခ်င္လို႔ပါ.. ခုလို ခ်က္စားလို႔ မခိုင္ကို အရမ္းလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ 😉
Hi, Nice to meet you, Ma With Yee. Sorry for if i wrong my spelling to your name. I am looking forward for your new post. Thank you for your sharing.
Ma chowutyee,
I pray to you cook many much more curry .
I m also really nice to meet Shwe Zin.. Thanks you so so much… 😉
wutyee,,yay..thanks alot 4 this post par naw.
့hee No problem Thant… 😉
wutyee yay,yesterday i cooked wat tar dot thoo by ur recipe i add ginger, garlic ,, not so bad la, truly thank u so much becoz last time i didn’t kn need 2 put honey but after i read ur post i cooked it very nice…..
thx again par naw…
Hee 🙂
ေက်းဇူးပဲမ၀တ္ရည္ေရ။ ငယ္လားၾကီးလားေတာ့ မသိဘူး။
ေလးစားသမွဴနဲ႔ မ တပ္ေခၚလိုက္ပါတယ္။
ကြ်န္ေတာ္လုပ္စားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီ။ လုပ္တိုင္းလဲ တခုမွမဟုတ္ တခုက လိုေနတာပဲ။ ဒီလိုနည္းစနစ္မမွန္ေတာ့ သိမဂြတ္ဘူးဗ်။
ဒီတစ္ေခါက္ သၾကၤန္တြင္း ေက်ာင္းပိတ္ရက္မွာ လုပ္ၾကည့္လုိက္အံုးမယ္။
လုပ္စားၾကည္႔ပါေနာ္ ကိုသားၾကီး.. ၀တ္ရည္က ခုဇြန္မွာ ၂၅နွစ္ျပည္႔မွာပါ။ 🙂
၁ ႏွစ္ထဲပဲေပါ့။ ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ ႏို၀င္ဘာ ၇ ရက္ေန႔က်မွ ျပည့္မွာ။
ညီမေလး၀တ္ရည္ေရ..အမအိမ္ရွင္မလက္ရာကတဆင့္ညီမေလးကိုသိတာ..
ညီမေလးခ်က္နည္းအတိုင္းလုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.
လုပ္စားၾကည္႔ပါေနာ္ မယမင္း.. 😉
အင္း..ၾကည္႔တာနဲ႔တင္သြားေရက်လာျပီ…..ဒီတပတ္စမ္းၾကည္႔လိုက္အံုးမယ္..ေက်းဇူးဘဲေနာ္…ညီမေလး…
ဟုတ္ကဲ႔ပါ မေလး၊ ခ်က္စားၾကည္႔ပါေနာ္..
thanks you par..
You r so welcome! 🙂
၀တ္ရည္ေရ ..သိခ်င္တာေလးတခုရွိလို႔ …
၀က္သားတုတ္ထိုးလုပ္ဖို႔ ၀က္ကလီစာေတြက သန္႔စင္ၿပီးသားမွ လုပ္ရတာလား .. မသန္႔ေသးတာေတြေကာ ဘယ္လိုသန္႔ေအာင္ လုပ္ရသလဲ ဟင္ ?..
နွင္းအိေရ… ၀က္ကလီစာကို သန္႔စင္ေအာင္ လုပ္ျပီးမွ ခ်က္ရတာပါ။ ၀က္ကလီစာမွာပါတဲ႔ နားရြက္ဆိုရင္ အေမႊးစင္ေအာင္ ျခစ္ေပးရပါမယ္.. အူတုိ႔၊ အူမေတြကိုလည္း ခ်ီးေတြကို ေရနဲ႔ အားလံုး သန္႔ေအာင္ထိ ေဆးေပးရပါမယ္။ သန္႔စင္သြားျပီဆိုမွ ဟင္းစခ်က္ရမွာပါ.. 😉
၀တ္ရည္ေရ….အူခ်ိုဳနဲ.အူခါးကတူေတာ့မွားခ်က္လိုက္တာတအိုးလုံးခါးသြားတယ္..ညီ္ီိိမေရ…..ဘယ္လိုခြဲလဲ….ေၿပာၿပပါအုံး…..
မဇာျခည္၊ အူခ်ဳိလို႔ ေစ်းမွာ ေျပာ၀ယ္လုိ႔လည္း ရပါတယ္… အူခ်ဳိက အေသး၊ အူမက အၾကီးပါ။ အူမက ေသခ်ာ မေဆးရင္ ခါးပါတယ္။
– အူမကို ထံုးရည္နဲ႔ ေဆးလို႔လည္း ရတယ္။
– ေနာက္တစ္နည္းအေနနဲ႔ အူမကို ေရနဲ႔ စင္ေအာင္ေဆးျပီ အထဲက ပါတာေတြ အားလံုး ေဆးပစ္ရပါမယ္။ ျပီးမွ ေရေႏြးနဲ႔ ေဆးပစ္လည္း ရပါတယ္။
– ထပ္ခ်က္ၾကည္႔ပါအုနး္ေနာ္။ အဆင္မေျပတာ ရွိရင္လည္း ေျပာပါ.. 🙂
Wut Yee,
I tried this recipe and it was really nice.
Thank you.
Nai ကိုလည္း ေက်းဇူးပါ…. 🙂
၀တ္ရည္ေရ နတ္မက္ကို ဘယ္လို၀ယ္ရမလဲ ပစၥည္းမစံုေသးလို႕ လုပ္မစားရေသးဘူး။ ျမန္မာဆိုင္တို႕ ထိုင္းဆိုင္တို႕မွာေရာင္းလားမသိဘူးေနာ္။
san san ေရ နတ္မက္ကို ျမန္မာဆိုင္ထက္ အိႏၵိယ ကုန္စံုဆိုင္မွာ ပိုရနုိ္္င္ေလာက္တယ္…. 🙂
ma wutyee ,if u don’t mind what is look like နတ္မက္ ? pls next time when u cook , pls make the pic of နတ္မက္ .thank u par
Ma Mie ေရ ၀တ္ရည္ ေနာက္တစ္ခါ လုပ္စားရင္ ေသခ်ာ ဓာတ္ပံုရိုက္ျပီ တင္ေပးလုိက္ပါ႔မယ္…
“ဝက္သားတုတ္ထိုးအလြယ္ဆံုးနဲအရသာအတူးဆံုးနည္း စမ္းၾကည့္နုိင္ပါတယ္”
သၾကားကိုနီလာေအာင္ဆီသတ္ နီလာတာနဲ႔ နတ္နတ္ပြင္႔(ၾကယ္)နဲ႔ သစ္ဂ်ပိုး (တုတ္) နဲနဲဆီထည့္ၿပီး အနံရလာတဲ့အထိထား (အၾကာၾကီးထားရင္တူးသြားမယ္) ၿပီးရင္ဆားအခ်ိဳမွုန္႔ပဲငံၿပာရည္အၿပစ္နယ္ထားတဲ႔ ဝက္နဲ႔ဝက္ကလီစာအစံုထည့္ နဲနဲဆီသတ္ေရၿမဳတ္ေအာင္ထည့္ၿပီးေပါင္းအိုးနဲ႔ခ်က္လိုက္ နွုးရင္ plainၾကာဇံေၾကာ္နဲ႔ ဝက္သားတုတ္ထိုးေကာ အရည္ေလးပါစမ္းစား ၃၈လမ္းေစ်းကနာမည္ၾကီးလမ္းေဘးကဆိုင္အတိုင္းဘဲ အရသာပါတူတယ္
ခ်က္နည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ နွင္းေရ.. 🙂
အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကေတာ့ ၀ယ္လို႕ရတယ္… ၀က္သားက အဲဒီေလာက္ အမည္စံုေအာင္ ဘယ္မွာ၀ယ္လို႕ရမွာလဲ… ဒီက Ohio မွာေနတာ..
မ၀တ္ရည္ ညီမဧည္႔သည္အသစ္ပါ ညီမကျမန္မာဆုိင္ေလးဖြင့္ထားတာပါ ဆုိင္လာတဲ့သူေတြက၀က္သားတုတ္ထုိးလြမ္းေနၾကတာပါ ခက္တာကတစ္ေယာက္ႏွစ္ေယာက္စာကုိျမန္ျမန္နဲ႔ခ်က္ျပီၤးဖုိ႔ကမလြယ္ဘူးေလ အသားေတြကလည္းခဲေနတာဆုိေတာ့ အၾကံေကာင္းရွိရင္ေပးပါအုံးေနာ္ သူတုိ႔စားခ်င္တာကုိျဖည္႔စည္းေပးခ်င္တယ္ အခ်ိန္ျမန္ျမန္နဲ႔ခ်က္လုိ႔ရရင္ေကာင္းမွာပဲ ခုလုိတင္ေပးတာေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္
၀င္းေကသီေရ ၀က္သားဒုတ္ထိုးကို ျမန္ျမန္နဲ႔ ခ်က္လို႔ရေအာင္ ၀တ္ရည္ စဥ္းစားမိသေလာက္ ေျပာမယ္ေနာ္။ အေပၚအအးခန္း အေပၚထပ္မွာ မထည္႔ထားပဲ၊ ဧည္သည္႔ ၂ေယာက္စာေလာက္ ၀က္သားအစံုကို နုယ္ရမယ္႔ ပစၥည္းေတြနဲ႔ နုယ္ထားျပီ အာက္အေအးခန္းမွာ ထည္႔ထားလိုက္ပါ။ ခ်က္မယ္ဆုိလဲ နုပ္ျပီသား အဆင္႔သင္႔မုိ႔ ခ်က္ခ်င္း ခ်က္လို႔ လြယ္ပါတယ္။ အသားေတြကို ျမန္ျမန္နူေစခ်င္ရင္ Pressure Cooker အိုးကို အသံုးျပဳလွ်င္ ပိုအက်က္ျမန္ပါလိမ္႔မယ္။ ၀တ္ရည္ ေျပာျပတာေလး အေထာက္အကူျပဳလိမ္႔မယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။ ေက်းဇဴးပါေနာ္… 😀
အရမ္းအရမ္းကို ႀကိဳက္တယ္…အိမ္မွာ ခ်က္စားတို္င္း ဆိုင္ေတြ က အရသာနဲ ့မတူဘူး…
၀တ္ရည္နည္းေလးကိုသံုးျပီး ခ်က္ႀကည့္လိုက္ဦးမယ္…ေက်းဇူးေနာ္
၀တ္ရည္
၀တ္သားတုတ္ထိုးထဲကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သၾကားထည့္စရာမလိုဘူးလားဟင္။ ဟင္းခ်က္ရင္ အဲ့ဒါေတြက္ အျမဲထည့္ေနက်ဆိုေတာ့ ေျပာစရာမလိုလို႕ မေရးတာလား၊ ထည့္ဖို႕မလိုလို႕လားလို႕ပါ။
၀တ္ရည္ရဲ႕မီးဖိုေခ်ာင္ေလးထဲက တိုဖူးသုတ္လုပ္စားျပီးျပီ။ အရမ္းေကာင္း။ အခုပဲျပဳတ္ျပဳတ္ေနတယ္။ အရမ္းကို အဆင္ေျပပါတယ္။ အေညွာင့္ေလးေတြလည္းထြက္လို႕ အညိုေရာင္ေလး။ အရမ္းကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
မလိုတာ စံစံေရ။ ဆားအစား ပဲငံျပာရည္ ထည္႔တယ္။ သၾကားအစား ပ်ားရည္ ထည္႔ထားလုိ႔ပါ… လုပ္စားၾကည္ပါေနာ္.. သိခ်င္တာရွိရင္ ေမးနုိင္ပါတယ္..
ဒီ website လည္း ေတာ္ေတာ္ အက်ိဳးရိွတဲ့ website တစ္ခုပါ။လူ ့ဘ၀မွာ စား ၀တ္ ေန ေရး
မွာ စားေရးကလည္း အဓိက ထဲက တစ္ခုပါပဲ။ဒါကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ျဖစ္ေအာင္ တင္ဆက္ထားတဲ့ အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္…
၀တ္ရည္ကလည္း ေက်းဇူးးပါ.. 😀
ေက်းဇူးကမၻာ ပါမဝတ္ရည္ အဲဒီနည္းကိုသိခ်င္ေနတာၾကာျပီ ေရာင္းတဲ.လူကိုေမးၾကည္.ေတာ.လဲမေျပာေတာ. ကိုယ္ဟာကိုယ္လုပ္စားခ်င္ေနတာ
ေက်းဇူးဘဲမမေရ လုပ္စားဦးမယ္
၀တ္ရည္ေရ ၀က္သားတုတ္ထိုးခုလုပ္ေနတယ္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတာ့မစံုဘူး 🙂 အရမး္ ေက်းဇူးတင္တယ္ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့မ်က္ႏွာေလးနဲ႕ ႏွစ္သက္စရာေကာင္းတဲ့ ဟင္းမ်ားကိုခ်က္တတ္လို႕ေလမခ်က္တတ္တဲ့တို႕လိုလူေတြ.. ၀တ္ရည္ရဲ႕ပိုစ္ေလးေတြဖတ္လိုက္တာနဲံ႕ ခ်က္ခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္ ပီးေတာ့ လြယ္ကူူေအာင္လဲေ၇းထားေပးလို႕.. ေက်းဇူးပါေနာ္
မစန္းကိုလည္း ေက်းဇူးပါေနာ္.. 🙂
ညီမေလးေရ အခ်ိန္ရရင္ေလၾကက္ဆီထမင္းလုပ္တာေလ ေျပာေပးပါအံုးလားအမ ၾကက္ဆီထမင္းအိမ္မွာလုပ္စားခ်င္လို႔ပါေနာ္ ေက်းဇူးပါ
ဟုတ္ကဲ႔ မစန္း။ ၀တ္ရည္ ကိုယ္တုိင္လည္း လုပ္စားျပီတာနဲ႔ ခ်က္နည္းနဲ႔တကြ တင္ေပးလိုက္ပါ႔မယ္ေနာ္… ၀တ္ရည္ကလည္း ေက်းဇူးပါ
ၾကက္သားမွဳန္ ့ကိုဘာေၾကာင့္သံုးပါသလဲ?အဲဒီအမွုန္ ့ရဲ့အရသာဟာ၀က္သား
အရသာကိုလႊမ္မိုးနိုင္သလားခင္ဗ်။၀က္သားတုတ္ထိုးအရမ္ၾကိဳက္ပါတယ္။အားတဲ့
အခါလုပ္စားခ်င္လို ့ပါ။
ၾကက္သားမွုန္႔ထည္႔တာ အခ်ဳိအရသာပါေအာင္လို႔ပါ။ မထည္႔ခ်င္လည္း သူအစား သၾကားအနည္းငယ္ ထည္႔လို႔ရပါတယ္.. လုပ္စားၾကည္႔ပါေနာ္
Thank you so much Wut Yee. Here in London, pork smells so strong so i can’t eat. I hope your recipe can kill the smell. Will try later.
Thanks also! Try it!!! 😛
Thank ma wityee
ညီမလဲ ဒီဇင္ဘာ အိမ္မွာဘာလုပ္စားရမလဲ စိတ္ကူးေနတာ အေတာ္ပဲ
ခ်က္ၿပီးပို႔ေပးလိုက္မယ္ 😜😜😜😜😜
အသစ္တင္တိုင္းလဲအၿမဲအားေပးေနမွာပါ ညီမ အရမ္းေကာင္းပါတယ္
စားခ်င္ေနတာေတာ့ၾကာပါျပီ ဘယ္လိုလုပ္စားရမွန္းမသိလို့ အခက္ေတြ့ေနတာ အခုေတာ့ အဆင္သြားပါျပီ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္အစ္မ