၀က္စတူး နွင္႔ မုန္႔ညွင္း
၀က္စတူးနွင္႔ မုန္႔ညွင္းဟင္းသည္ ခ်က္ရတာလြယ္ကူပါတယ္။ ၀တ္ရည္ အိမ္သားေတြ ၾကိဳက္နွစ္သက္လို႔ အျမဲတမ္းလိုလိုခ်က္ေလ႔ရွိပါတယ္။ ၀က္စတူး နဲ႔ မုန္႔ညွင္းကို အရသာကလည္း ေကာင္းမြန္တာမုိ႔ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား၃ထပ္သား – ၄၀က်ပ္သား
၂။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၄။ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ နတ္နတ္ပြင္႔ – ၂ခု
၇။ မွုိေျခာက္ပြင္႔အမဲ – ၇ခု (အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ) (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးပါ)
၈။ ေကာ္မွုန္႔
၉။ မုန္ညွင္း – ၂စည္း (ေရေႏြးျဖင္႔ ေဖ်ာ္ေပးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္သံုးထပ္သား မ်ားကို အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပါ။ ၀က္သားကို ဆူးျဖင္႔ထုိးေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ၀က္သံုးထပ္သားအားလံုးကို ( ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ သၾကား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္၊ နတ္နတ္ပြင္႔ ) ထည္႔ေရာနုုယ္ေပးျပီး ၃နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ မခ်က္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွ နာရီ၀က္ခန္႔ ၾကိဳထုတ္ထားပါ။
၄။ ျပီးမွ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည႔္ နုယ္ထားေသာ ၀က္သံုးထပ္သားကို ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ဆီျပန္လွ်င္ ေရကို ၀က္သံုးထပ္သားျမုပ္သည္အထိထည္႔ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔တည္ထားေပးပါ။ ေရခန္းျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ မွုိေျခာက္ပြင္႔အမဲမ်ား ထည္႔ေမြွေပးပါ။ ၃ၾကိမ္ခန္႔ ေရထပ္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ။
၅။ ၀က္သံုးထပ္သားနူးအိလာျပီး ဆီျပန္လာျပီးဆိုလွ်င္ ေဆာ႔ရည္အနည္းငယ္ခ်န္၍ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ ၀က္သံုးထပ္သားကို ပါးပါးလွီးျပီး ပန္းကန္ျပားၾကီးၾကီးေပၚတြင္ စီထည္႔လိုက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မွုိေျခာက္မ်ားကို အေပၚမွ စီထည္႔ပါ။
၇။ ျပီးလွ်င္ ေဆာ႔ရည္ကို ျပြက္ျပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ေကာ္ရည္၁ဇြန္းကို ေ၇ျဖင္႔ေဖ်ာ္၍ ဒယ္ထဲထည္႔ေပးျပီး ေမြွေပးပါ။
၈။ ၀က္သံုးထပ္သားထည္႔ထားေသာ ပန္းကန္ျပားထဲသို႔ မွုိေျခာက္တံုးမ်ားထည္႔လိုက္ပါ။
၉။ ျပီးေနာက္ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
၉။ ျပီးလွ်င္ မုန္႔ညွင္းမ်ားကို ပန္းကန္ေဘးတြင္ စီထားလိုက္ပါ။
၁၀။ စားခ်င္စဖြယ္ေကာင္းျပီး အရသာရွိေသာ ၀က္စတူး နွင္႔ မုန္႔ညွင္းကို ရရွိပါျပီး။
yummy yummy yummy looking nice too will try it one as it seem easy 😉
de lote kaung tal pork belly ko bar loe comment ma give kyae bar late
haaa 🙂
ၾကည့္ျပီးသေရေတြက်ေနလို႕ comment မေပးႏိုင္ၾကေတာ့တာထင္တယ္… …….
ဒီsiteကဟင္းခ်က္နည္းေတြနဲဒီမွာလုပ္စားေနတာၾကာျပီ….:D ဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္အေျပာခံရတိုင္းမဝတ္ရည္ကိုေက်းဇူးတင္မိတယ္…..ေက်းဇူးပါေနာ္…ေနာက္လဲစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္ခ်မ္းသာစြာနဲ႕ဟင္းခ်က္နည္းအသစ္ေတြထက္တင္ႏိုင္ပါေစ……
wut yee ကလည္း ေက်းဇူးပါေနာ္.. 🙂
ရွာလကာရည္ သံုးရင္ ခ်ဥ္တဲ့အရသာပါေနမလား
ဘာလို႔သံုးရပါသလဲ သိခ်င္လို႔ပါ
ခ်ဥ္တဲ႔အရသာ နည္းနည္းေလးပဲပါတာပါ။ တကယ္အရသာက ခ်ဳိပါတယ္။ လိုအပ္လို႔ ထည္႔ထားတာပါ.. ေက်းဇူးပါ.. 🙂
စားခ်င္စရာၾကီးေနာ္ ဗိုက္ဆာေနတာနဲ႕ ဟင္းဟင္း
😀
၀က္စတူးကမခ်က္ခင္ဆားနယ္ထားတဲ့၀က္သားတံုးေတြကိုဆီပူပူမွာေႀကာ္ၿပီးမွခ်က္၇ပါတယ္
၀တ္ရည္ ခ်က္ရင္ေတာ႔ မေၾကာ္ဘူး။ ဆား၊ လုိအပ္တာေတြ ထည္႔နုယ္ျပီ နုပ္ထားတာက ပိုျပီ အရသာ စိမ္႔ျပီ စားေကာင္းတယ္. 🙂
ဆားက လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁၀ဇြန္းဆိုတာဟုတ္ပါသလားခင္ဗ်ာ
ဆားအခ်ိဳးကို တခ်က္ေလာက္ၿပန္ၿပီး confirm လုပ္ေပးပါလား
ေက်းဇူးပါ
ေဆာ္ရီးပါေနာ္.. ျပန္ျပင္ထားပါတယ္.. ျပန္ဖတ္ၾကည္႔လိုက္ပါေနာ္.. 🙂
Please explain how to make ေဆာ႔ရည္ .
ေဆာ႔ရည္လုပ္နည္းပါ အေပၚမွာ ေရးထားပါတယ္ေနာ္.. 🙂
ဒီဟင္းခ်က္နည္းမ်ားထဲက ရွမ္းအစားအစာ မ်ားတရုတ္အစားစာမ်ား ကို ကို္ယ္တိုင္ေလ့့လာသင္ယူခ်င္လို႔ပါ wut yee.အဲဒါ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ သိရင္ေျပာေပးပါလား