ျမန္မာဟင္းလ်ာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
တရုတ္ မနက္စာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
တရုတ္ဟင္းလ်ာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
-
ျပည္ၾကီးငါး နွင္႔ ခရုဆီ
-
ၾကက္ေတာင္ပံ အစားသြပ္
-
၀က္သားတုတ္ထိုး အိမ္မွာလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္
-
၀က္စတူး နွင္႔ မုန္႔ညွင္း
-
ၾကက္ေကာက္ညွင္းအစားသြပ္
-
ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
-
တရုတ္ထမင္းေၾကာ္ တမ်ဳိး
-
ထမင္းေပါင္း
-
ပုဇြန္ေကာ္ျပန္႔စိမ္း
-
ငါးဖယ္အစားသြပ္ ၾကက္ဥလိပ္ေၾကာ္
-
ပုဇြန္ နွင္႔ မွုိေပါင္း
မခ်ဳိ၀တ္ရည္
ခ်က္ျပဳတ္နည္းအေၾကာင္းတင္ေပးထားတဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္
မေ၀
Ma wai is welcome! 🙂
အစ္မကို အမ်ားႀကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . .
ကၽြန္ေတာ္က ထမင္းဟင္းခ်က္ရတာကို အရမ္း၀ါသနာပါတယ္ဗ် . . .
အိမ္မွာဆိုရင္အားၿပီဆိုတာနဲ႕ ကၽြန္ေတာ္ကခ်က္ေကၽြးေနက်
အစ္မလို ကိုယ္တတ္ထားတဲ့ပညာကို အမ်ားသူငါကို ေ၀မွ်ေပးတဲ့အတြက္ အမ်ားႀကီးဂုဏ္ယူပါတယ္…
ေနာက္လည္းျဖစ္ႏိုင္ရင္ အစားအေသာက္အသစ္အဆန္းေလးေတြတင္ရင္ ကၽြန္ေတာ္ကိုလည္း ပို႕ေပးပါဦးေနာ္ . . .
မ်ားမ်ားမွ်ေ၀ေပးႏိုင္ပါေစလို႕ အစ္မကိုဆုေတာင္းေပးလိုက္ပါတယ္ . . .
Phoe Zin ေရ ေက်းဇူးပါ။ ဟုတ္ကဲ႔ အစားအေသာက္ အသစ္တင္တိုင္း သိနုိင္ေအာင္ email subscription လုပ္သြားပါအုန္းေနာ္။ ၀တ္ရည္လည္း အတတ္နုိင္ေအာင္ ဟင္းအသစ္အဆန္းေတြကို တင္သြားေပးပါမယ္.. 🙂
ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ မခ်ိဳ၀တ္ရည္
၀က္အူေခ်ာင္း လုပ္နည္း သိခ်င္ပါတယ္၊တင္ေပးမယ္လို.ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။
ေစာင့္ေနမယ္ေနာ္
ဟီးဟီး.. ၀က္အူေခ်ာင္းေတာ႔ မလုပ္တတ္ဘူး။ ၀ယ္ပဲ စားတတ္တာ… 🙂
အမေရ
မုန္႔က်ြဲသဲလုပ္နည္းေလး သိခ်င္လို႔ေလ…..တင္ေပးႏိုင္ မရ္လို႔ေမ်ွာ္လင့္ပါတရ္..ေက်းဇူးပါပဲ..
ဟုတ္ကဲ႔.. ၀တ္ရည္ေတာ႔ မလုပ္ဖူးေပမယ္႔ လုပ္နည္းေလး တင္ေပးပါမယ္.. 🙂
အမေရ အမဲႏွပ္ေကာင္းေကာင္း လုပ္စားခ်င္လို
နည္းလမ္းေပးပါအုန္း
အစ္မ . . .
ဒီရက္ပုိင္းကၽြန္ေတာ္လည္း အလုပ္မ်ားေနတာနဲ႔ အစ္မရဲ႕ဆိုဒ္ကို မ၀င္ျဖစ္ဘူးဗ် . . .
ကၽြန္ေတာ္ကို ဟင္းအသစ္တင္တိုင္း ပို႕ေပးမယ္ဆိုလို႕ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . .
Email Subscription လည္းလုပ္ထားပါတယ္ . . .
ေနာက္ထပ္ပိုေသခ်ာေအာင္လို႕ ဒီေမးေလးနဲ႕လည္း ပို႕ေပးပါဦးေနာ္
့hearheart.143@gmail.com
ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္ အစ္မေရ
တကယ္လို႕အစ္မရဲ႕လက္ရာကိုအျပင္မွာစားခြင့္ႀကံဳရင္ စားလိုက္ခ်င္ေသးသဗ်ာ ……
Phoe Zin ေရ အီးေမး subscription လုပ္ထားရင္ ဟင္းသစ္တင္တုိင္း auto ပို႔ေပးပါတယ္။ အားရင္လည္း ဟင္းေတြ ခ်က္စားၾကည္႔ပါေနာ္..:)
အမ ေရ….
ကြ်န္ေတာ္က Israel က ပါ။ အမရဲ ့ဟင္းခ်က္နည္းေတြ၊ မုန္ ့လုပ္ နည္းေတြ ကို ဖတ္ခြင္ ့ ရ တဲ ့အတြက္ အမကိုေက်းဇူးအမ်ားၾကီတင္ပါတယ္။ မပင္ပန္းဘူးဆိုရင္ အီၾကာေကြး လုပ္နည္းေလးေျပာျပေပးပါဦး။ တအားစားခ်င္ေနလို ့ပါဗ်ာ။ ကြ်န္ေတာ္ ့ ရဲ ့email က uooswar@gmail.com ပါ။
UooSwar ေရ အီၾကာေကြးလုပ္နည္း ေရာ၊ လုပ္ပံုပါ တစ္ကြ ေနာက္ တစ္ပတ္ထဲ တင္ေပးပါမယ္… တင္ျပီးရင္လည္း အီးေမးနဲ႔ အေၾကာင္းၾကားလုိက္ပါမယ္.. 🙂
က်ြန္ေတာ္ လည္းဘဲ အီၾကာ ေကြး ဂ်ံဳ လုပ္နည္း ေလးသိခ်င္တယ္ဗ်.ကြွ်န္ေတာ္အခု ဒူဘိုင္ကို ေရာက္ေနေတာ့ညီမရဲ့ blog က တကယ္ကို အမ်ားၾကီး အေထာက္ အကူျပုဳတယ္.Star Resources ေက်ာင္းထြက္ထဲ မွာ ညီမတစ္ေယာက္ဘဲ ခ်က္နည္းျပုဳတ္နည္း blog ကို ေကာင္းေကာင္း နဲ ့ သပ္သပ္ ရပ္ရပ္လုပ္နိဳင္တာေတြ ့ရတယ္….တကယ္ကို ေလးစာပါတယ္…….
ေက်းဇူးးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ အမေရ ။ ေစာင္ ့ျပီးေတာ ့ကို လုပ္စားျပစ္လိုက္ဦးမယ္ဗ်ာ။ ဂ်ဳံ (၂) ကီလိုေလာက္ ဟဲဟဲ…..
No problem 😛
I also want to know how to make Ei Kyar Kwee. Tks.
မ၀တ္ရည္
အမ ခ်က္တဲ့ ဟင္းနည္းေလးေတြကို အရမ္းၾကိဳက္တယ္ အခုတေလာ ကာဆင္ဘိုင္ ၾကက္သားသုပ္ သုပ္စားခ်င္စိတ္ေပၚေနလို့ နည္းေလးသိရင္ မွ်ေ၀ပါအုန္းေနာ္
အားေပးလွ်က္
ပန္းအိ
ပန္းအိေရ၊ ကာဆင္ဘိုင္ ၾကက္သားသုပ္ ဆုိတာ ဘာကို ေျပာတာလဲ မသိဘူး.. ၀တ္ရည္ မၾကားဖူးလုိ႔႔ပါ.. 🙂
good work
ႊThanks Ma Mee!:)
u r requested to launch pork leg soup if possible, thanks
၀က္ေျခေထာက္ စြတ္ျပဳတ္ တင္ေပးလိုက္ပါ႔မယ္… 🙂
when can i c my requested “pork leg soup” menu?
Ko Ko aung ေရ ေဆာ္ရီးေနာ္.. ခုမွပဲ ၀က္ေျခေထာက္စြတ္ျပဳတ္ ခ်က္နည္းကို တင္ေပးနုိင္လို႔ပါ… ခ်က္နည္းကို https://getacookrecipe.wordpress.com/2010/12/06/၀က္ေျခေထာက္စြတ္ျပဳတ္/ ေရးေပးထားတယ္ေနာ္.. လုပ္စားၾကည္႔ပါေနာ္
ေတာ္ လိုက္ တာ
ေက်း ဇူး ပါ
ႊThanks 😛
၀တ္ရည္
ဒီေန႕ ၾကက္ေျခေထာက္ တံုယမ္းစြပ္ပူခ်က္ေသာက္တယ္။ ထင္ထားတာထက္ ပိုေကာင္းတယ္၀တ္ရည္ရယ္။ အုန္းနို႕ေတာ့မထည့္လိုက္ဘူး။ ခ်ဥ္စပ္မျဖစ္ဘဲခ်ိဳသြားမွာစိုးရိမ္လို႕ေလ။ အုန္းနို႕ထည့္ရင္ အရသာက ဘယ္လိုလဲေတာ့မသိဘူး။ ေတာ္ၾကာမၾကိဳက္ၾကရင္ ဘယ္သူမွမစားမွာစိုးလို႕။ အခုေတာ့ အားလံုးကၾကိဳက္ၾကတယ္။ ၾကက္ေျခေထာက္ကိုက္ရင္း ၀တ္ရည္ကို ေက်းဇူးတင္ေနမိတယ္။ ဒီဆိုက္ေလးက စံကို ေန႕တိုင္းထမင္းစားမိန္ေစတဲ့အတြက္ ထမငး္စားတိုင္း ၀တ္ရည္ကို သတိရေနမွာပါ။ ေက်းဇူးလည္းတင္ပါတယ္ေနာ္။
ေက်းဇူး အမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္ စံစံေရ…. အျမဲတမ္း ထမင္းျမိန္နဲ႔ ေန႔ေလးမ်ား ျဖစ္ပါေစ… 🙂
အစ္မေရ….က်ြန္ေတာ္တစ္ခုသိခ်င္လို ့…ပဲျပဳတ္ ျပဳတ္နည္းဘဲ
ဘာ ပဲကိုု ျပုတ္ရတာလဲ….အဲဒီပဲ ရဲ ့english ေခၚအေ၀ၚကေရာ
ဘာလဲ သိခ်င္လို ့ပါ…က်ြန္ေတာ္ ဒူဘိုင္းမွာ ျမန္မာ ပဲျပဳတ္စားခ်င္လို ့
တိုင္ပတ္ေနတယ္ဗ်ာ….တတ္နိဳင္ရင္ေတာ့ ကူညီပါဦးကြယ္….
စားေတာ္ပဲ ကိုဒီမွာေတာ့ indianဆိုင္ေတြမွာ vatana လို႕ေမးျပီးဝယ္ရင္ရတယ္။(သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ေျပာျပတာ။) yellow peas လို႕လည္းေခၚတယ္။
ပဲၿပဳတ္ၿပဳတ္ဖို႕ကေတာ႕ အခ်ိန္၃ ရက္ေလာက္ယူရပါတယ္။
၁. yellow pea ကို ၁ ရက္ေလာက္ေရစိမ္ထားပါ။
၂. ေရစစ္ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ေလသလပ္ခံပါ။
၃. သန္႕တဲ႕အဝတ္နဲ႕ ထုပ္ပါ ။ (မွတ္ခ်က္။ အရမ္းၾကပ္ေနေအာင္မထုပ္ပါနဲ႕)
၄. ၿပီးေနာက္ ေနေရာင္လံုတဲ႕ေနရာမွာ ၂ ရက္ေလာက္ထားပါ။
(၂) ရက္ၿပီးလို႕ထုပ္ၾကည္႕ရင္ ပဲမွာအေညွာင္႕ကေလးေတြထြက္လာတာေတြ႕ပါမယ္။
၅. ၿပီးရင္ ပဲကို ဆားအနည္းငယ္ၿဖဴး ၊ ဆိုဒါမွဳန္႕ အနည္းငယ္ေရာၿပီး အိုးနဲ႕ၿပဳတ္ရပါမယ္။
ဆိုဒါမွဳန္႕ပမာဏက — yellow pea (500g) ဆိုရင္လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဝက္ေလာက္ပဲထည္႕ရပါမယ္ ။
ၿပဳတ္တဲ႕အခါမွာလဲဘယ္လိုနည္းနဲ႕ၿပဳတ္တယ္ဆိုတာမူတည္ပါတယ္။
pressure cooker နဲ႕ၿပဳတ္ရင္ ၃၀-၄၀ မိနစ္ေလာက္ထားၿပဳတ္ပါ။
rice cooker နဲ႕လဲ ၿပဳတ္လို႕ရပါတယ္။ ဒါေပမဲ႕ နည္းနည္းေမွ ြေပးရပါမယ္။
Hi sis,
How much water should i add for “telephone brand, agar agar powder”? Thanks alot for u reply.
Victoria ေရ Telephone brand agar အထုပ္ေသးတစ္ထုပ္ကို ေရ ၃လီတာေလာက္ ထည္႔ရပါမယ္။ ေရ၁လီတာ = ေရသန္႔ဗူး ၁ဗူးစာ.. 😀
မ၀တ္ရည္….ဒင္းဆမ္းလုပ္နည္းေလး ရွိယင္ မွ်ပါအံုး…
ဒင္းဆမ္း အိမ္မွာ လုပ္စားခ်င္လို႔ပါ…
တင္ပီးသားဆိုယင္လဲ လင့္ျပန္ေပးပါခင္ဗ်ာ..
၀တ္ရည္လုပ္ထားတဲ႔ ဒင္းဆမ္း လုပ္နည္းေတြပါ
နုိင္လြန္ပုဇြန္
၀က္သားေပါင္း (Dimsum)
၀က္သားေပါက္စီ
ၾကက္သားေပါက္စီ
ဟင္းေတြစံုလြန္းလို႔ဘယ္လိုေက်းဇူးတင္ရမွန္းကိုမသိဘူး ေတာ္ေတာ္ကို ေတာ္တဲ့ blog ပိုင္ရွင္ေလးပါ ပဲ
ျဖိဳးေတာ႔ ေျမွာက္ေျပာေနျပန္ျပီ.. ေက်ဇူးတင္တဲ႔ အေနနဲ႔ ၾကိဳက္တဲ႔ဟင္းေတြ အားလံုး အ၀စားသြားေနာ္.. 🙂
ah yan kyite par tel.
Thanks par.. 😀
မ၀တ္ရည္ေရ ႐ွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔ ၿမီး႐ွည္လုပ္နည္းေလးသိရင္ ေျပာျပေပးပါေနာ္။ ေက်းဇူးအထူး
ေ၀ေရ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္းေလးေတာ႔ တင္ထားေပးတယ္… https://getacookrecipe.wordpress.com/2010/06/14/ရွမ္းေခါက္ဆြဲ
Hi Wut Yee,
Pls share me how to cook crab for myanmar taste.
Tks,
DareDevil
၀တ္ရည္ခုတစ္ေလာ အရမ္းအလုပ္မ်ားေနလို႔ ခုမွ စာျပန္ျဖစ္တာပါ။ တင္ေပးလုိက္ပါ႔မယ္
အမေရ
ေႀကးအိုးခ်က္နည္းေလးသိရင္လဲ ေျပာျပေပးပါေနာ္။ေက်းဇူးပါေနာ္။
ဟုတ္ကဲ႔ ဒီတပတ္အတြင္း ျပန္ေျဖပါ႔မယ္ေနာ္… 😀
hi ah ma wutyee,
where can i find အီၾကာေကြး receipe?
အီၾကာလုပ္နည္း တင္ေပးလုိက္တယ္ေနာ္…
အီၾကာေကြ အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ဳံ ၂၀၀ – ဂရမ္
၂။ ဆိုဒါ (Baking soda) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ baking powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (Double action ဆုိရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္)
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ေရ – ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္
၆။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
အီၾကာေကြ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ ( ေရ၊ ဆား၊ ဆိုဒါ) တို႔ကို ဇလံု တစ္ခုထဲမွာ အရင္ခေလာက္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ဂ်ဳံနွင္႔ baking powder ထည္႔ျပီ သမေအာင္ နုယ္လိုက္ပါ။ (ဂ်ဳံဒိုးသား မမာ၊ မေပ်ာ႔ အေနထားမွာ ရွိ၇မည္)
၃။ ဂ်ဳံဒိုးသား နူးညံ႔သည္အထိ ေရာနုယ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဂ်ဳံဒိုးသားကို ေလးေထာက္အတံုး လုပ္၍ ဆီသုပ္ထားေသာ ပလပ္စတစ္ ျဖင္႔ေလလံုေအာင္ ပတ္ထားလိုက္ျပီ ၄နာရီ ၾကာေအာင္ နုပ္ထားလုိက္ပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔၍ တစ္ညသိပ္လွ်င္ ပိုေကာင္းသည္။
၅။ ၄နာရီ ထားျပီေနာက္ ဂ်ဳံဒိုးကို ေကာက္ညွင္းမွုန္႔မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၆။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ဳံတံုးကို အျပားအရွည္ ျဖစ္ေအာင္ တလိမ္႔တံဳးျဖင္႔ လိမ္႔လိုက္ပါ။
ရ။ ျပီးမွ (၃”အရွည္အရြယ္) အျပား နွစ္ျပားလွီးလိုက္ျပီ ထပ္လိုက္ပါ။ အလယ္မွ တူျဖင္႔ အျပား နွစ္ျပားကပ္ေအာင္ အနည္းငယ္ ဖိလုိက္ပါ။
၈။ ဒယ္ထဲ ဆီ မ်ားမ်ား ထည္႔၍ ဆီပူလာမွ တူျဖင္႔ ဖိထားေသာ အျပားကို အီၾကာေကြ အရြယ္ အရွည္ ျဖစ္ေအာင္ လက္ျဖင္႔ ဆြဲ၍ ဆီပူေၾကာ္အိုးထဲ ထည္႔ေၾကာ္လွ်င္ အီၾကာေကြမ်ား ေဖာင္းတက္လာပါလိမ္႔မည္….
အစ္မကို အမ်ားႀကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ . . .
မဒီက ထမင္းဟင္းခ်က္ရတာကို အရမ္း၀ါသနာပါ ပါတယ္ . . .
အိမ္မွာဆိုရင္အားၿပီဆိုတာနဲ ့ခ်က္ေကၽြးေနက်
အစ္မတတ္ထားတဲ့ပညာကို အမ်ားသူငါကို ေ၀မွ်ေပးတဲ့အတြက္ အမ်ားႀကီးဂုဏ္ယူပါတယ္…
ေနာက္လည္းျဖစ္ႏိုင္ရင္ အစားအေသာက္အသစ္အဆန္းေလးေတြတင္ရင္ မဒီ ့့ကိုလည္း ပို႕ေပးပါဦးေနာ္ . . .
မ်ားမ်ားမွ်ေ၀ေပးႏိုင္ပါေစလို႕ အစ္မကိုဆုေတာင္းေပးလိုက္ပါတယ္ . . .
မယ္မဒီကိုလည္း အမ်ားၾကီး ေက်းဇူးတင္ပါတယ္… 😀
Ah Ma yal
Kyaw su pyu pi ” hta ma nel htoo nee ” lay lal tin par ohn naw.
Thank you par bal.
ဟုတ္ကဲ႔ ထမနဲထုိးနည္း တင္ေပးပါမယ္..
မခ်ိဳ
မခ်ိဳ တင္ေပးထာတဲ့နည္း အတိုင္း ၀က္သားတုတ္ထိုး လုပ္စား ပါတယ္၊၊
(ကၽြန္ေတာ့္အတြက္) စားဖူး သမွ် ၀က္သားတုတ္ထိုးေတြ ထဲမွာ အေကာင္းဆံုးပါပဲဗ်ာ။
ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
ပါပလာေႀကာ္ အရြက္ လုပ္နည္းေလးသိရင္ တင္ေပးပါဦးဗ်ာ၊ေနာ္…
ေက်းဇူးေတြအမ်ားႀကီးအမ်ားႀကီးအမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္။
ဟုတ္ကဲ႔ တင္ေပးလုိက္ပါမယ္။။ ေက်းဇူးပါ
အမဝတ္ရည္ရဲ ့ ဟင္းေတြၾကည့္ျပီး ခ်က္ေကၽြးတာ ၾကိဳက္က်လို ့အမကိုေက်းဇးူအ၇မ္းတင္ပါတယ္ ..ညီမက အိမ္မွာစားဖိုမွဴးတာဝန္ယူထား၇လို ့ညီမေလးကဟင္းခ်က္တာအစကေကာင္းဘူးအခုမဝတ္ရည္ေက်းဇူးေၾကာင့္ ဟင္းခ်က္လက္ရာ ေကာင္းလာလို ့ အမကိုေက်းဇးူတင္ပါတယ္ အိမ္က အဖိုးအဖြားေတြကေတာင္ခ်ီးက်ဴးေနျပီ အဟီး… ငါးသေလာက္ေပါင္းနည္းေလးလဲတင္ေပးပါလားအမေရ …အမရဲ ့ပညာေတြကိုအ၇မ္းေလးစားဂုဏ္ယူပါတယ္
နွင္းေလး ေရ ၀တ္ရည္ဟင္းေတြ ခ်က္တယ္ဆုိလို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္…. ငါးသေလာက္ေပါင္း ခ်က္နည္းေလး ေနာက္က်တင္ေပးပါ႔မယ္ေနာ္.. 😀
Hi sis!!
Can I ask how to cook coconut noodle??
Let me share all the recipes…
Thank Q 🙂
အုန္းထမင္း ခ်က္နည္း https://getacookrecipe.wordpress.com/2011/04/19/အုန္းထမင္းနွင္႔-ၾကက္သား/ မွာတင္ေပးထားပါတယ္.. 😀
အစ္မေရ
သမီးက ေၾကးအိုးဆီခ်က္အရမ္းႀကိဳက္တာ
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ ခ်က္နည္းေလးတင္ေပးပါလား….ဟင္
ဟုတ္ကဲ႔ တင္ေပးပါ႔မယ္။ တင္မယ္တင္မယ္နဲ႔ ခုထိ မတင္ျဖစ္ေသးလုိ႔.. 🙂
အစားအစာကို ေပါ့ေပါ့ပါးပါးလုပ္ရၿပီး စားေကာင္းတာကို ပိုႀကိဳက္တယ္အမ
ျမန္မာစာကလြဲလို႕
ဟင္းခ်က္ခါနီးရင္ ဟင္းအမယ္ကို လြယ္လြယ္ကူကူ၀ယ္လို႕ရတဲ့ဟာဆို အဆင္ေျပတယ္
တကူးတကရွာ၀ယ္ရတာဆိုရင္ ပ်င္းၿပီးမခ်က္ျဖစ္ေတာ့ဘူး
ညီမက လုပ္စားျဖစ္ျဖစ္မလုပ္ျဖစ္ျဖစ္ အမတင္သမွ် ႀကိဳက္မယ္ထင္တဲ့အကုန္လံုးကို print ထုတ္ၿပီး စာအုပ္ထဲမွာမွတ္ထားတက္တယ္ ဟင္းခ်က္နည္းသင္တန္းတက္ခ်င္တာ အခ်ိန္မရလို႕ေလ အမဟင္းခ်က္နည္းေတြတင္ေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ
ေနာင္မ်ားမ်ားတင္ေပးေနာ္
စားေကာင္းမယ္ထင္တာေတြေပါ့
တစ္လကို ဟင္းခ်က္နည္းဘယ္ေလာက္တင္ျဖစ္လဲအမ
သေရစာေပါ့ေနာ္ အဲ့လိုမ်ိဳးထဲက ေကာင္းမယ္ထင္တာေလးလဲတင္ေပးေနာ္
အမေရ ကိုရီးယားၾကက္အူေခ်ာင္းတို႕ ဘာတို႕ကို ကင္ရင္ အပူဘယ္ေလာက္နဲ႕ အခ်ိန္ဘယ္ေလာက္ထားရမလဲဟင္ ေျပာျပေပးပါအံုးေနာ္
၀တ္ရည္ ကင္ေနက်ေတာ႔ ကင္ျပားကို ဆီအနည္းငယ္ အရင္ သုတ္ေပးပါ။ ျပီမွ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ကင္ျပားေပၚတင္ျပီး မီးအသင္႔တင္႔နဲ႔ က်က္သည္အထိ တဖက္စီလွန္ျပီ ကင္လိုက္ရုံပါပဲ။ အခ်ိန္က ၂မိနစ္ေလာက္ဆုိ ရပါျပီ ဟန္ေလး.. 🙂
ေက်းဇူးပါအမ အပူခ်ိန္ကို ဘယ္ေလာက္ထားရမလဲ ေျဖေပးပါအံုးေနာ္
အမ ဟင္းခ်က္နည္းWebsite က ျမန္မာခ်စ္သူမိသားစုအျပင္ ဘာရွိေသးမလဲမသိဘူးေနာ္
ညီမက အဲ့လိုဟင္းခ်က္နည္းကို ၀င္ၾကည္႕ရတာ၀ါသနာပါလို႕ေလ သိတာကလည္းဒီ2ခုပဲ
ွရွိလို႕ ေက်းဇူးျပဳၿပီးအမသိရင္လည္း ေျပာျပေပးပါေနာ္ အမwebsite ကိုေတာ့ပိုအားေပးတာေပါ့ေနာ္
ဟုတ္ကဲ႔ ၀တ္ရည္သိတဲ႔ တျခားဟင္းခ်က္ဘေလာက္ေတြက
မလုလု http://lulucooking.blogspot.com/
ထမင္းအုိး http://mogaungthu.blogspot.com/
စုဘူးအိမ္ http://subuueain.blogspot.com/
ေတြပါ။ မလုလုဟင္းခ်က္ဘေလာက္ကေတာ႔ ဟင္းေတြ ေတာ္ေတာ္စံုတာမုိ႔ ဟန္ေလး သေဘာက်ပါလိမ္႔မယ္.. ေက်းဇူး.. 🙂
ညီမက 0ven နဲ႕ ကင္မွာမလို႕ပါအမ အပူခ်ိန္ကို ဘယ္ေလာက္ထားရမလဲလို႕ ေျဖေပးပါအံုးေနာ္
0ven နဲ႔ကင္ရင္ ၀တ္ရည္ အခ်ိန္တုိတုိနဲ႔ ျမန္ျမန္က်က္ခ်င္ရင္ ၀တ္ရည္ ပံုမွန္္ ၂၀၀ဒီဂရီေလာက္ထားတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အထဲက အသားေတြပါ ပိုနူးေစခ်င္ရင္ ၁၈၀နဲ႔ ၾကာၾကာကင္ေပးပါ… 🙂
Ma Wut Yee,
Could I know how to make yoghurt at home easily?
ရိုးရုိး ႏြားနုိ႔က်ဳိျပီ ခပ္ေႏြးေႏြးမွာ ဒိန္ခ်ဥ္ စားပြဲတင္ဇြန္းေလာက္ ထည္႔လိုက္ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ျဖစ္သြားပါလိမ္႔မယ္..
အမ၀က္ဆိုက္ဒ္ က အေကာင္းဆံုးပဲအမ တျခားေတြကို၀င္ၾကည္႕ၿပီးၿပီ ဘာေတြမွန္းမသိဘူး ဟင္းခ်က္နည္းကနည္းနည္း စကားေတြကမ်ားမ်ား ဆိုင္ကဓါတ္ပံုေတြပဲတင္ထားတာ
ေက်းဇူးပါ.. ဟီးဟီး မုန္႔၀ယ္ေကြ်းမယ္…
ယိုးဒယားဟင္းခ်ိဳလုပ္နည္းတင္ေပးပါလားအမ
ဟန္ေလးေရ ယုိးဒယား တံုယမ္းဟင္းခ်ဳိလုပ္နည္းေတာ႔ တင္ထားတယ္။ တျခား ဟင္းခ်ဳိေတြလည္း တင္ေပးပါ႔မယ္.. 😀 https://getacookrecipe.wordpress.com/2010/10/12/ၾကက္ေျခေထာက္-တုံယမ္းဟင္/
de lo recipe ko share de a twat Ma Wut Yee ko kyay zu a myar gyi tin par dal..
I have been very much interested in cooking. And could I faithfully request to have Mar Lar Hinn recipe please (a Sijuan Chinese food that have been popular in Ygn roadside shops) cos I love it so much. I think, there are lots of people keen to learn it too..
Thank you very much
With love
Your big fan..
Zeta ေရ မာလာဟင္း ၀တ္ရည္လည္း ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ အျမဲလုပ္စားျဖစ္တာေတာ႔ မာလာဟင္း Ready Made ထုပ္၀ယ္ျပီ ၾကိဳက္ၾကိဳက္တဲ႔ ေခါက္ဆြဲ၊ အသားလံုးေတြထည္႔ျပီ ခ်က္စားတာပါ။ ခ်က္နည္း အတိအက်ေတာ႔ သိဘူး။ ဒါေပမယ္႔ ရွာေဖြျပီ ျပန္ေျပာေပးပါ႔မယ္။ အျမဲအားေပးလို႔ ၀တ္ရည္ကလည္း ေက်းဇူးပါ..:P
အခ်ိဳးအစားေတြတိတိက်က်ထည္ ့ ေပးထားေတာ့ လုပ္၇တာလြယ္တာေပါ ့ေနာ္။ဖတ္ခြင့္၇တာေက်းဇူးတင္မိပါတယ္။ပို ့ေပးတဲ ့ညီမေလးကိုေ၇ာေပါ ့
၀တ္ရည္ကလည္း အားေပးလို႔ ေက်းဇူးးပါေနာ္.. 😛
အစ္မကိုအမ်ားၾကီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္. အခုလိုမ်ိဳးဟင္းခ်က္နည္းေတြသိခြင့္ရတဲ့အတြက္ ေနာင္လည္းမ်ားမ်ားတင္ႏိုင္ၿပီး ဒီ့ထက္မကေအာင္ျမင္ပါေစေနာ္…
ah ma yae chat nee tway ko kyi tar nae tin bite sar lar p!!!!
ke chat kway toh naw!!!
lar sar mae!!!!
heee ဟုတ္ကဲ႔ အားလံုးကို တကယ္ခ်က္ေကြ်းခ်င္တာပါ… လာစားေနာ္.. 🙂
ေတာ္လိုက္တာ ၀တ္ရည္ရယ္.. ခ်က္ၿပဳတ္နည္းေလးေတြေရာ..ခ်က္ၿပီးတင္ထားတဲ႕ပံုေလးေတြေရာ အားလံုးဂြတ္ရွယ္ဘဲ
စင္ဒီလဲ အစားေကာင္းစားခ်င္တိုင္း ဒီကိုဘဲ လာလာၿပီး သြားရည္က်ေနရတယ္
ေက်းေက်းပါ၀တ္ရည္ေရ..
Thanks:D
မမဝတ္ရည္ ေရ…ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္း လုပ္နည္းေလးလည္း သိရင္ တင္ေပးပါဦးေနာ္..ေက်းဇူးပါ..
ေနာက္က် ၀တ္ရည္ တင္ေပးပါ႔မယ္.. 🙂
မ၀တ္မံွုေရ
ခ်က္ျပုတ္နည္းေတြကို ဖတ္ရတာ အရမ္းေက်းဇူးတင္တယ္
ထပ္ပီးေတာ့ ဆနြန္းမကင္းဖုတ္နည္းေလးလည္း တင္ျပေပးပါအံုး ။
ဟီးဟီး ဆႏြင္းမကင္း ဖုတ္နည္းေလး ၾကိဳးစားျပီ တင္ေပးပါမယ္။ ဒါေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ကုိယ္တုိင္ကလည္း တခါမွ မလုပ္စားဖူးဘူး။ ဒါနဲ႔ ၀တ္မွုံဟုတ္ဖူးေနာ္၊ ၀တ္ရည္။ ၀တ္ရည္အမႊာညီမ နံမည္ကမွ ၀တ္မွုံ။ ဒါေပမယ္႔ တူတူပါပဲ.. Thank you too.. 😀
အီၾကာေကြးလုပ္နည္းရွာလုိ ့ မေတြ ့ဘူးျဖစ္ေနတယ္ဗ်ာ …
လုပ္နည္းေလး တင္ေပးပါအုံး …
ေက်းဇူးတင္စြာျဖင့္ …
Sorry ဗ်ာ… ေလာသြားလုိ ့
ဟီးဟီး ရွာလုိ ့ေတြ ့သြားၿပီ …
Thanks a lot … 🙂
😀
ၿမန္မာဟင္းေလးေတြပိုၿပီးစံုစံုေလးတင္ေစခ်င္ပါတယ္အမ .. ဒါဆိုနိုင္ငံၿခားေရာက္ေနတဲ့လူတိုင္းအတြက္အဆင္ေၿပတာေပါ့ေနာ္ .. ၿမန္မာေတြေန႕စဥ္စားသံုးခ်က္ေနၾကဟာေလးေတြ .. ခရမ္းသီးနွပ္ .. ပဲဟင္း တို႕လိုေပါ့ .. Whatever .. Thx for this blog ..
ok sis I will try to post Myanmar Recipe also! 🙂
အိမ္မွာ ဒီ Blog ႀကည့္ကတည္းက ပာင္းမထပ္ေတာ ၀ူး 🙂
Dear Ma Wutyee… if you don’t mind kindly share us how to do the Hot Pop..Thanking you in advance !!!
ok I will post Hot pot recipe soon. Thanks 🙂
မ၀တ္ရည္
ပဲေၾကာ္သုတ္ နည္းေလးရွိရင္ တင္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။
မီးမီးေရ ပဲေၾကာ္သုတ္က ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ေထာင္း လွီးထည္႔၊ ဆီနည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္း ထည္႔သုတ္ရုံပါပဲ.. 🙂
အစ္မ..ေရ
ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္….
Thanks you too! 🙂
အစ္မေရ…
ဆႏြင္းမကင္းလုပ္စားခ်င္လို႕ ဆႏြင္းမကင္းလုပ္နညး္ေလးၾကံဳ ရင္ေရးေပးပါေနာ္။
ေက်းဇူး….
ခ်ယ္ရီ
I will post sis! 🙂
အစ္မေရ
ဒီ site ကိုၾကည့္ျပီးကတည္းက အရင္ကလိုေလွ်ာက္ေလွ်ာက္ရမ္းမခ်က္ရေတာ့ဘူး
အရင္တုန္း ဟင္းခ်က္လည္း၀ါသနာပါ မလုပ္ကလည္းမလုပ္တတ္ဆိုေတာ့ ဟိဟိ
ျပီးေတာ့ အစ္မေရ ဟင္းအမည္ အခ်ိဳးအစားေတြကို ဂရမ္အျပင္ တျခားအခ်ိန္အတြယ္ေလးေတြနဲ႕ပါတြဲတင္ေပးပါလားေနာ္။
ဂရမ္က်ေတာ့ ညီမမခ်ိန္တတ္လို႕ပါ။
အျမဲအားေပးလ်က္
Nickey
ဟုတ္ကဲ႔ ေနာက္ပိုင္းဟင္းေတြကို ၾကိဳးစားျပီ အခ်ိန္အတြယ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ပူးတြဲ ေရးေပးပါ႔မယ္ ညီမေရ… အားေပးတယ္ဆုိလုိ႔ ၀တ္ရည္ကလည္း အထူးေက်းဇူး.. 🙂
အစ္မ ကၽြန္ေတာ့္ကုိ ၾကက္ဥပူတင္း ျပဳလုပ္ပုံေလး တင္ေပးပါအုံးေနာ္ ။ ကၽြန္ေတာ္ ၾကက္ဥပူတင္း လုပ္တာ ဆုိင္ေတြမွာ စားသလုိ မမာလုိ ့ပါေနာ္။ ေက်းဇူးပါ။
ok I will bro.. Thanks 🙂
sis အရမ္းေတာ္တာပဲေနာ္ ေလးစားပါတယ္ 🙂 အၿမဲတမ္းလဲ အားေပးေနမယ္ေနာ္ … 🙂 ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြအတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္၊
Thanks also par naw! 🙂
Ma ma, thank u so so much !!! You are so kind and good heart owner … Thanks for all ur precious ways of cooking!
ႊThanks a lot sis yay! 🙂
Ma Ma can u post how to make delicious sauces? Thank U!
ok I will sis.. thanks you also par sis ya! 😛
မမ….အဲ့လင့္(http://nikicoffee.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html)ထဲကမုန့္က တရုပ္ရိုးရာမုန့္ပါ…အဲ့ဒါဘယ္လိုလုပ္ရမွန္းမသိလို့..မမသိရင္ေၿပာၿပေပးပါလား..ေက်းဇူးမမ…း)
တခါမွ မစားဖူးဘူး.. ၾကည္႔ရတာ အခ်ဳိမုန္႔ထင္တယ္.. 🙂
အဲဒါ စၾကာမုန္႕ မဟုတ္လား? recipe ကို ဒီမွာေတြ႕ဖူးတယ္။
ဂ်ုံ မႈန္႕နဲ႕ recipe http://youtu.be/viqVx0JXfPY ကရပါတယ္
ဆန္မႈန္႕နဲ႕ recipe ကေတာ့http://youtu.be/U2dVX9SprNU မွာရွိပါတယ္။
မခ်ဳိေရ
မဂၤလာပါေနာ္။တခုေလာက္ေတာင္းဆိုခ်င္လို႔ပါ။
သက္သက္လြတ္ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြလဲတင္ေပးပါအံုး။သက္သက္လြက္ရက္ရွည္ စားတဲ႔လူေတြအတြက္ဟင္းပြဲမထပ္ရေအာင္ေလ။ကူညီပါအံုးေနာ္။
ေအာင္ၿမင္ပါေစ
ေက်းဇူးပါ
ဟုတ္ကဲ႔။ ၾကိဳးစားျပီ တင္ေပးပါ႔မယ္ေနာ္.. ေက်းဇူးပါ ညီမေရ.. 🙂
၀တ္ရည္
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ။ အစ္မက ဟင္းခ်က္၀ါသနာပါတဲ႕သူပါ။ ၀တ္ရည္ ရဲ႕ဟင္းခ်က္နည္း ေတြ ကူးသြားပါတယ္ ။ မိသားစုေတြကိုခ်က္ျပဳတ္ေက်ြးရတဲ႕အခါ အမ်ားၾကီးအေထာက္အကူရတဲ႕အတြက္ေက်းဇူးအရမ္းတင္ပါတယ္။
၀တ္ရည္ကလည္း အျမဲအားေပးလုိ႔ အထူးေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါေနာ္…
၀တ္ရည္..
အစားအေသာက္ပ်က္ေနတာေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ..
၀တ္ရည္ရဲ႕ေက်းဇူးေၾကာင့္.အဆင္ေျပသြားတယ္..ေက်းဇူး.ပါ.
Thanks also 😀
ဦးက အသက္ၾကီးပါျပီ ဟင္းခ်က္နည္းေတြေပးတာ အသက္ရွည္ေဆး ခြန္အားဗလအားေဆး ရုပ္လွေဆး က်န္းမာေဆးေတြေပးတာႏွင့္အတူတူမုိ႕ သမီးလည္းထပ္တူရျပီးျဖစ္ပါသည္။ ဦးလွထြန္း
ေပးတဲ႔ဆုနဲ႔ ျပည္႔ရပါေစ.. ေက်းဇူးပါ
လာလည္သြားပါတယ္အမေရ…အမဲသားခ်က္နည္းေလးသိခ်င္ပါတယ္ရရင္တင္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္..
ဟုတ္ကဲ႔ တင္ေပးပါ႔မယ္ေနာ္…
အမဲသားခ်က္နည္းေလး တင္ေပးလုိက္ပါ႔မယ္ေနာ္.. Thanks 🙂
မေန႕က (29 Apr 2012) Sunday ဆိုေတာ့ ရံုးပိတ္ရက္မွာ ဒန္ေပါက္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္၊ အမ အမ်ိဳးသားနဲ႕ သမီးက ႀကိဳက္တယ္တဲ့
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မ၀တ္ရည္
ဟုတ္လား မသႏၱာ။ ခုလို အားေပးလုိ႔ ၀တ္ရည္ကလည္း ေက်းဇူး။ ၀တ္ရည္လည္း အဲဒီဒန္ေပါက္ကို အရမ္းသေဘာက်တယ္၊ လုပ္ရလည္း လြယ္လုိ႔ေလ.
ဟုတ္တယ္ လြယ္တယ္
အမက အခ်က္အျပဳတ္ ၀ါသနာပါတဲ့ အိမ္ရွင္မ ဆိုေတာ့ ၀တ္ရည္ေႀကာင့္ ဟင္းေကာင္းေကာင္းေလးေတြ ကို မရိုးရေအာင္ မိသားစုကိုခ်က္ေႀကြးရတဲ့ အတြက္ ေက်းဇူးပါ ။ အၿမဲအားေပးေနမယ္ေနာ္၊
၀တ္ရည္ ေအာင္ျမင္ပါေစ၊
Thanks also Ma Thandar! 🙂
ေနာက္တစ္ခါ ရံုးပိတ္ရက္ မွာ ယိုးဒယား ငါးဖယ္ေႀကာ္ လုပ္စားမယ္ ။
၀တ္ရည္ကိုလည္း အမ လက္ရာေလး ေပးစားခ်င္ပါတယ္ တကယ္ေျပာတာပါ ။ ၀တ္ရည္ရဲ႕ ဆိုက္ဒ္ ကို သိတာ မႀကာေသးဘူး အသိ ေနာက္က်လိုက္တာ။ အမ သူငယ္ခ်င္းေတြ ကိုလည္း Share လုပ္ေပးထားတယ္
၀တ္ရည္ကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္
share ေပးထားတယ္ဆုိလုိ႔ အထူးေက်းဇူးမ။ 🙂
ညီမ၀တ္ရည္ ဆန္တို႔ဖူးလုပ္နည္းေလးဖတ္ခဲ႔ဘူးလားလို႔ ျပန္ရွာတာမေတြ႔ဘူး။ သိရင္ေ၀မွ်ေပးပါအံုး။
တုိ႔ဟူးလုပ္နည္းေလးကို https://getacookrecipe.wordpress.com/2010/11/08/တုိ႔ဟူးသုပ္ေလး-လုပ္စားၾ/ မွာေရးထားပါတယ္.. 🙂
မ၀တ္ရည္ေရ…..
အေနာက္တိုင္းအစားအစာ rib eye လုပ္နည္းေလးသိရင္တင္ၿပေပးပါအံုး…
sorry sis, I don’t know!
ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကိုႀကိဳက္ပါတယ္…………ဒါေပမယ္ေလ….အဲဒါေလးေတြကို ကၽြန္ေတာ္ PDF နဲ႔ Download လုပ္လို႔ရေအာင္ တင္ေပးပါလို႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္…ခင္ဗ်ာ
အစဥ္အၿမဲ အားေပးလွ်က္…………………….ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
thank ma ma
မ၀တ္ရည္ ထိုင္းေကြ႔တယို႔လုပ္နည္းနဲ႔ထိုင္းငပိေထာင္းလုပ္နည္းေလးတင္ေပးပါအုန္း
အမေရ အိမ္မွေဟာ့ေပါ့ လုပ္စားခ်င္ လို႕ပါ ေျပာျပပါေနာ္
chicken adobo filippine food
အစ္မေရ ပဲေသြး/ဘဲေသြး လုပ္နည္း ေလးရွိရင္ တင္ေပးပါဦးေနာ္။
Mite tal mite tal mite tal 🙂
ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္
Hi sis,
May I know where can I get galangal & holly basil in Yangon cook for thai food.
Thank you.
ေဆာ္လမြန္ငါးခ်က္နည္းေျပာေပးလို႔ရမလားရွင့္.
အမ ဟင္းခ်က္နည္းေတြက အရမ္းေကာင္းပါတယ္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Hot Pot ခ်က္နည္းေလးေတြ႐ွိရင္လည္းတင္ေပးပါဦးလို႔ 🙂
အမေရ ၾကက္ေၾကာ္ေတြမွာ ေမြးေအာင္ဘာထည့္ပါသလဲ Thank you.
ပစ္႐ူးလား ပက္႐ွဴးလား ထမင္းေၾကာ္ေလ
စပ္စပ္ေလး စားလို႔ေကာင္းတယ္
ဘယ္လိုလုပ္ရလဲ သိခ်င္လို႔….
အမေရ အမဲႏွပ္ေကာင္းေကာင္း လုပ္စားခ်င္လို
နည္းလမ္းေပးပါအုန္း