ကိုရီးယား ငါးရွဥ္႔ကင္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးရွည္႔ အသားလြွာျပီးသား (Eel) – ၃ေကာင္ (အတံုးၾကီးမ်ားတံုးေပးပါ)
၂။ ငရုတ္သီးအနွစ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) (light Soy Sauce)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ေထာင္းျပီးသား ဂ်င္းရည္)
၆။ ဆန္၀ုိင္ (သို႔) ၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ေကာ္မွုန္႔ (Corn-Flour)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၈။ နွမ္းဆီ (Seasame Oil)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၉။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြႏ္း တ၀က္
၁၀။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၁၂။ ၾကက္သြန္နီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ငါးရွည္႔တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္း အားလံုး (ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဂ်င္းရည္၊ ၀ိုင္၊ ေကာ္မွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ) အားလံုးကို ခြက္ၾကီးတစ္ခုထည္႔ျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ ဒယ္ျပားထဲ ခြက္အတြင္းမွ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို အနည္းငယ္ ပ်စ္သည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ တည္ထားေပးပါ။
၃။ ေဆာ႔ရည္ပ်စ္သြားလွ်င္ ငါးရွည္႔မ်ားကို ေဆာ႔ရည္ထဲ စိမ္ျပီး ၁နာရီခန္႔ နွပ္ထားေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ငါးရွဥ္႔မ်ားကို မီးေသြးမီးဖုိ(သို႔) ရုိးရုိးမီးဖို ေပၚတင္ျပီး ကင္ေပးပါ။
၅။ ကင္ေပးေနစဥ္အတြင္း ေဆာ႔အရည္မ်ားကို သုတ္တံျဖင္႔ သုတ္ေပးေနပါ။
၆။ ငါးရွဥ္႔အားလံုး ကင္ျပီးသြားလွ်င္ နွမ္းဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ ပ်ားရည္ (စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ကင္ျပီးသား ငါးရွည္႔မ်ားျဖင္႔ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၇။ ျပီးမွ အေပၚနွမ္းျဖဴးျပီး ကိုရီးယား ငါးရွဥ္႔ကင္ အရသာရွိုရွိ ထမင္းနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ တြဲဖက္ စားသံုးနုိင္ပါျပီး…
i saw in the movie before but never ate before wanna eat…looking yummy
hey hmone gyi, plz try it!! 🙂
yummy sissy~ ♥♥♥♥♥♥
Thanks ၾကက္ဇင္
အစ္မ၊ ကြ်န္ေတာ္တို႔ဆီမွာ ငါးရွဥ့္မရွိလို႔ ဒီဟာေတာ့ ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး။ ကိုရီးယား ထမင္းသုပ္ကိုေတာ့ ကိုးရီးယား ငရုတ္သီးအနွစ္မရွိလို႔ tomato sauce နွင့္ပဲ သုတ္စားလိုက္တယ္။ ေကာင္းေတာ့ေကာင္းတယ္ဗ်။ ေက်းဇူးပါပဲ။
ရပါတယ္.. ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ စားလံုးေကာင္းဖို႔ အေရးၾကီးဆံုးပဲ.. 🙂